Vārds ‘tapete’ ir ļoti spēcīgi iegājis cilvēku prātos kā sienu dekorācija. Pat angliskais vārds ‘wallpaper’ norāda uz tapešu tradicionālo pielietojumu. Taču uz tām var paskatīties arī citādāk.

Proti, cilvēkiem ir pierasts kaut ko apnikušu vai novecojušu aizvietot ar ko interesantu, krāšņu. Mašīnas krāso spilgtās krāsās, cilvēki tērpjas drēbēs, kas viņiem patīk, pie datoriem tiek līmēti stikeri utt. Gandrīz jebko, kas šķiet pelēcīgs, garlaicīgs, var uzlabot ar jaunu virskārtu. Tapetes lieliski iederas šajā idejā – tāpat kā sienas, arī citas lietas ir iespējams padarīt labākas.

Tāpēc piedāvājam 7 alternatīvus pielietojumus tapetēm, kas padarīs Tavu ikdienu krāšņāku:

1. Glezna

Daudzu tapešu dizains ir tik kvalitatīvs un unikāls, ka tās var izmantot kā sienu dekorācijas. Var paņemt spilgtāko fragmentu un ielikt to rāmī (vai vairākos rāmjos), un rezultāts ir budžetam draudzīga mākslas instalācija!

2. Dāvanu iesaiņošana

Tapetes ir izturīgākas, nekā standarta ietinamais papīrs, turklāt, ja tiek izmantots pāri palikušais materiāls no citiem projektiem, tiek saudzēta daba. Liela priekšrocība ir arī tapešu universālais dizains, kas noderēs praktiski jebkurā dāvināšanas situācijā.

3. Foto fons

Nereti rodas vēlme uzņemt kādu stilīgu bildi (feeling fabulous!), bet ir problēma, kad visi foni mājās ir garlaicīgi un apnikuši. To var viegli izlabot ar tapešu palīdzību – vienkārši jānoklāj kāda plakne (piemēram, veca saplākšņa plāksne) ar tām. Šādu risinājumu var izmantot arī dažādās ballītēs, kad nepieciešams noformēt foto stūri.

4. Izmēģinājums. Gadās tā, ka veikalā noskatītās tapetes šķiet ļoti labas, bet nav pārliecības, ka tās izskatīsies labi arī mājās. Laba metode ir pamēģināt ieklāt tās kādā konkrētā mēbelē, piemēram, skapī. Ja tas izskatīsies labi, tad var turpināt ar visu sienu. Vai arī atstāt tikai skapī, ja krāsa labi saskan ar jau esošo sienas krāsu.

5. Bojājumu un vecuma pazīmju slēpšana

Ikkatram mājās ir mēbeles un priekšmeti, kas ir nokalpojuši savu laiku. Tie netiek mesti ārā, jo vēl ir pietiekami labā stāvokli, tie pilda savas funkcijas, tomēr vizuāli nolietojums ir jūtams. Šo problēmu var samērā vienkārši atrisināt ar tapetēm, proti, teju jebkuru virsmu var noklāt ar tām, kas vienlaikus gan piešķir odziņu objekta dizainam (sevišķi, ja tapetes ir saskaņotas ar pārējo telpu), gan noslēpj vizuālas nepilnības objektā. Šādai apstrādei ir piemērotas dažādas lietas – no galdiem un krēsliem, līdz pat trepju pakāpieniem. Starp citu, ManaTapete piedāvā arī nestandarta izmērus – visdažādākajiem projektiem.

6. Īpašais stūrītis. Visai istabai nav obligāti jābūt viendabīgai. Interesanta ideja ir kādu nelielu daļu no tās ieklāt ar citāda veida tapetēm. Tā var būt kā īpašā vieta mājdzīvniekam, lasāmstūrītis, atpūtas zona vai bērnu stūrītis.

7. Radošā bērnu siena

Kāpēc gan neatvēlēt saviem mazajiem vienu sienu vai laukumu bērnistabā, uz kuras izpaust savas radošās mākslinieciskās prasmes? Uzlīmē tapeti, kuras zīmējamos vai rakstos ir tikai kontūras un ļauj mazajiem māksliniekiem zīmējumus krāsot pēc sirds patikas. Šo nodarbi var pārvērst interesantā ģimenes pasākumā, kurā iesaistās visi!

Cerams, ka ir radusies iedvesma izmantot tapetes jaunos projektos, jo, patiešām – tās nav tikai sienām! Nav tapešu? Ir kāds uzņēmums, kas varētu ar to palīdzēt. Tam ir ļoti piemērots vārds…

February 15, 2022

Atstāt komentāru

Lūdzu atceries: komentāri vispirms tiks izskatīti, pirms tie tiks publicēti.