Kā tapešu entuziasti, mēs uzskatām, ka tapetes iederas jebkurā telpā, tomēr, šodien mēs apspriedīsim tapešu izvēli tieši ēdamistabās, jo mums patīk ne tikai labas tapetes, bet arī siltā kopā būšanas sajūta pie vakariņu galda.

Plašais tapešu izvēļu klāsts sākumā var šķist biedējošs. Katrs tavs lēmums par telpas dekorēšanu ietekmēs nākošo lēmumu, un mēs saprotam, ka ir grūti pieņemt vairākus lēmumus reizē, it īpaši tad, ja tos nav iespējams pēc tam mainīt.

Tas var būt sevišķi grūti, ja esi cilvēks, kurš mīl regulāri pārkārtot telpu, dekorēt, vai arī esošie priekšmeti ātri sāk garlaikot. Par laimi, mēs varam piedāvāt pašlīmējošās tapetes, kuras tu varēsi jebkurā brīdī arī noņemt!

Ar to palīdzību varēsi bez problēmām ielaist svaigu krāsu dvesmu telpā, vai arī kādus interesantus, unikālus dizainus. Šo tapeti ir ļoti vienkārši uzklāt, kā arī noņemt un aizstāt ar citu. Tā ir ideāli piemērota īrētājiem, kuri vēlas izkrāšņot savu īstermiņa dzīvesvietu.

Zemāk lasi par visiem pašlīmējošo tapešu plusiem!


Kas piestāv ēdamistabai?


Izvēloties pareizo tapeti, tu ne tikai izcelsi rūpīgi izvēlētos ēdamistabas dekorus, bet būs arī patīkamāka vakariņu atmosfēra, varēsi rīkot glaunus pasākumus ar draugiem un radiem.

Lai gūtu labāko rezultātu, izmanto monohromatisko krāsu paleti. Ja tomēr izvēlējies ļoti īpatnēju un uzkrītošu tapeti, derētu kādu sienu noklāt ar kaut ko vienkāršāku, ne tik uzkrītošu, lai telpa nešķistu pārsātināta un nospiedoša – tavs galvenais mērķis ir radīt istabu, kurā visi iesaistītos patīkamās sarunās, nevis klusētu pārāk skaļā, nospiedošā interjera dēļ.

Ja izvēlies tapetes, kuras piesaista uzmanību un ir unikālā krāsā (piemēram, tapetes ar pakāpenisku krāsu efektu, vai ģeometriskiem rakstiem), vari noklāt pat visas četras sienas ar šādām tapetēm - tās radīs omulīgu gaisotni telpā.

Ir būtiski atrast piemērotāko tapešu dizainu savai ēdamistabai. Ja ēdamistabas zona ir savienota ar virtuvi, vari izmantot rakstainas tapetes, kas izveidotu kontrastu. Ja tā nav savienota, vari izvēlēties arī vienkāršāku stilu.

Ēdamistabas siena – minimālistiska tapete


Idejas ēdamistabas tapešu izvēlei


Rakstainas tapetes bez problēmām mainīs telpas vispārējo izskatu. Pareizi sagatavojoties un izpētījis krāsas un rakstus, varēsi sasniegt pašus labākos rezultātus. Ne vienmēr izmantojot rakstainas tapetes telpa šķitīs pārāk nospiedoša. Patiesībā, smalki ģeometriskie raksti var piešķirt dziļumu sienas krāsai.

Lai nepārspīlētu ar rakstiem, izvēlies tapetes sienu krāsā. Ja izmantosi monohromatiskās krāsas, tapetes tik ļoti nekritīs acīs, bet izcels telpas krāsas – tās šķitīs dzīvīgākas un pati telpa nebūs tik vienmuļa.

Lai ēdamistaba būtu viesmīlīga un stilīga, izvēlies abstraktu tapešu dizainu, kurā ir monohromatiskas krāsas. Izmantojot šādu tapeti, nevajadzēs pašam piestrādāt ar krāsu otiņu – brīnišķīgi, ja mazie mājas projektiņi tev neiet pie sirds.


Padari tapeti par milzu mākslasdarbu


Ja atrodi savu perfekto tapeti, padari to par galveno uzmanības centru savā telpā, nevis atstāj kā vienkāršu fona tapeti. Tapetes izmantošana, lai radītu īstu mākslas darbu uz sienas, nebūt nav tik sarežģīts process. Tapete uz vienas sienas piešķir telpai raksturu, šarmu un unikalitāti, gluži tāpat, kā to panāktu oriģināls mākslas darbs.

Izvēloties perfekto tapeti galvenajai sienai, piedomā, lai viss būtu balansā. Ar tapetes palīdzību vari radīt šo sienu izteiksmīgu, vai neuzkrītošu, tikai pārliecinies, ka telpā nav jau cita, līdzīga elementa, kas novērš uzmanību. Kad istabā ir vairāki acīs krītoši akcenti, cilvēka acis apjūk un telpā esošie interjera dizaina elementi saplūst vienā, haotiskā masā. Uzlīmē tapeti aiz televizora, pie kamīna, vai citās vietās, kur parasti krīt tavs skatiens.

Ēdamistabas galds ar tapetēm fonā – Manatapete


Līdz pusei uzlīmēta tapete


Lieliskus rezultātus var gūt arī uzlīmējot tapeti tikai līdz pus sienai, sākot no apakšas. Glītākam izskatam, lai nošķirtu ar tapeti aplīmēto sienas daļu no plikās sienas virsmas, izmanto grīdlīstes, vai sienas paneļus. Šādi tika darīts jau pirms vairākām dekādēm, tomēr, arī tagad šo metodi izmanto vairākos mājokļos, kuros mājo tradicionālā gaume.

Arī sienas augšdaļas noklāšana ar tapeti ir populārs variants – mūžam stilīgs dizains, kurš izdaiļo tavu istabu.


Izmanto divas tapetes uz vienas sienas


Intriģējošu un spēcīgu dizainu vari radīt, sienas virspusi aplīmējot ar viena dizaina tapeti, un otru ar cita dizaina. Protams, arī šajā gadījumā izmanto sienas paneļus, vai grīdlīstes, lai nošķirtu šīs daļas.

Šis stils nav no tiem vieglākajiem, tomēr, ja akurāti paveiksi šo darbu, rezultāts izskatīsies fantastiski. Padomā, vai nav vērts izmantot pretējus rakstus spilgtos toņos, piemēram svītras un detalizētus attēlu rakstus, vai ševronu un damasku. Meklē pēc toņiem līdzīgus dizainus, kuru tēma ir vienlīdz vienkārša un neuzkrītoša. Ņemot vērā, ka šāds dizaina vieds ir domāts tikai drosmīgajiem, uzmanies ar citu krāsu un rakstu izmantošanu telpā. Visiem rakstiem ir jāiet roku rokā, nevis jācīnās vienam pret otru.

Tapetes ēdamistabā – Manatapete


Dekorē griestus


Parasti par griestiem tiek aizmirsts, kad veidojam interjera dizaina plānu. Lielākā daļa griestu tiek nokrāsoti blatā krāsā un tā arī tos atstāj pēc remonta. Pielīmējot tapeti uz griestiem, tā nostiprinās un aizsargās griestus, kā arī piešķirs telpai elegantu izskatu un dziļumu.

Tā, kā cilvēki reti mēdz lūkoties augšup uz griestiem, neizvēlies vienmuļus rakstus, vai krāsas. Drīzāk, izvēlies kaut ko ļoti greznu un piesātinātu, ja jau esi apņēmies aplīmēt arī griestus! Neiznieko savu laiku kaut kam pavisam parastam.


Noklāj durvis ar tapetēm


Telpa izskatīsies plašāka, ja radīsi elpu aizraujošas, krāšņas durvis. Vari pārklāt tās ar izteiktu rakstu dizaina tapeti, izmantojot pāri palikušās sloksnes, bet vari arī iegādāties vienu sloksni, ar to pietiks! Tekstūru, krāsu un rakstu dažādībai nav limita, ja izmanto tapetes durvju dekorēšanai. Iekļaujot savu tapeti starp dekoru elementiem, vari radīt pats savu, personīgo stilu, kas pateiks vairāk nekā simtiem vārdu un atstās apbrīnas vērtu iespaidu. Izzini savu dizainu gaumi, lai rezultāts būtu nepārspējams.


Dekupē mēbeles


Aplīmējot ēdamtelpas mēbeles ar jaunu tapeti, tu tām piešķirsi jaunu elpu. Šī metode labi noder, ja vēlies aplīmēt atvilktnes un kafijas galdiņus – šiem priekšmetiem ir ļoti primitīvas formas un taisnas līnijas. Atceries, ka tapetei nav obligāti jābūt ar kādu grafisku dizainu. Tapete ar tekstūru, piemēram, jūraszāle, vai sniegt līdzvērtīgu interesi.

Tapešu raksts no Manatapete


Uzlīmē tapeti uz abražūra


Ja vēlies piešķirt odziņu vecajam abažūram (vai arī esi sabojājis esošo), droši vari uzklāt tapeti! Tas nav nemaz tik sarežģīti, kā arī svaigi dekorētais priekšmets uzreiz pievērsīs uzmanību. Lai to izdarītu, vienkārši izgriez no tapetes sev nepieciešamo abažūra formu un līmē klāt!

Vēl vari mēģināt līmēt tapeti no abažūra iekšpuses. Rezultāts nebūs tik uzkrītošs un tāds pats, kā līmējot no ārpuses, bet tas tāpat izskatīsies inčīgi tavā ēdamistabā!


Esi gatavs dekorēt savu ēdamistabu?


Ir pienācis laiks pārvērst ēdamtelpu par savu mīļāko telpu visā mājā. Pašlīmējošās tapetes ir perfekta alternatīva parastajām tapetēm, lai uzlabotu savu mājokli bez pārlieku lieliem tēriņiem, vai milzīgiem remontdarbiem. Un nav svarīgi, cik plašs ir tavs mājoklis, cik traks ir tavs stils, vai biezs ir tavs maciņš!

Pašlīmējošā tapete ir brīnumlīdzeklis, kas ļaus bez liekas aizķeršanās un ilgiem remontdarbiem uzlabot tavu ēdamistabu. Lai pārvērstu garlaicību nepārspējamā elegancē, ir vajadzīgas vien gaumīgas tapetes uz galvenās sienas!

Ēdamistaba ar ziliem krēsliem

November 23, 2022

Atstāt komentāru

Lūdzu atceries: komentāri vispirms tiks izskatīti, pirms tie tiks publicēti.