Daudzi no mums gaida pavasari jau no tā brīža, kad laukā parādījās sniegs. Arī mūsu mājas to izjutīs, jo svaigajā pavasara gaisā parasti slēpjas mudinājums un iedvesma pārveidot interjeru.

Telpas pārveidošana nākošajai sezonai ir jautrs process, nevis kaitinošs un nervus kutinošs pasākums – tādam tam noteikti nevajadzētu būt! Sākumā tu varbūt iedomāsies, ka nebūtu slikti pārveidot pilnīgi visu interjeru, tomēr, iesākumam labāk parūpējies par dažādu trūkumu novēršanu un jau esošo lietu uzlabošanu.

Šajā rakstā varēsi izlasīt mūsu mīļākās, budžetam draudzīgās dekorāciju tematikas 2023. gadam, kā arī ieteikumus, kā tās realizēt.

1. Izdaiļo telpas ar zaļumiem


Nav nekāds pārsteigums: augi mums nekad neapniks. Iegādājoties nedaudz (vai arī daudz!) augus, tu varēsi radīt siltu un nomierinošu atmosfēru savā mājoklī. Tas ir īpaši noderīgi pavasarī, kad ārā laiks vēl ir pārāk auksts un viss vēl ir drūmi pelēcīgs. Krāšņi zaļi augi iekrāsos un atdzīvinās jebkuru telpu. Izvēlies augus, kurus ir viegli kopt, bet, ja tas tev nav pa spēkam, vari iegādāties arī mākslīgos augus.

Augu podi interjerā

2. Jauns trends: stūrītis sev


“Stūrītis sev” ir vietas mājoklī, kuras ir atvēlētas rūpēm par sevi, un tieši šādas zonas būs ļoti populārs interjera trends 2023. gada pavasarī un vasarā.

Šogad cilvēki pievēršu uzmanību savai veselībai un pašsajūtai. Un ir skaidrs, ka mūsu mājokļi spēlēs lielu lomu mūsu dzīvēs, tā, kā mēs cenšamies pavadīt brīvo laiku darot to, kas mums iet pie sirds un ir baudāms.

Jaunums ir arī “spa-istabas,” kas ir vannas istabas ar spa salona piesitienu – pievēršot uzmanību rūpēm par sevi, nu jau tiek pārveidotas arī vannas istabas. Tā, kā cilvēki arvien vairāk laika pavada mājās, šis spa iedvesmotais vannas istabu trends strauji aug. Minimālistisks dizains, piezemēts apgaismojums, vannas un masāžas augstspiediena dušas galvas ir būtiski elementi, ja vēlies radīt spa iedvesmotu vannas istabu. Spa stilā uzsvars tiek likts uz patīkamas atmosfēras radīšanu, tāpēc, vari izmantot arī neitrālas krāsas, līniju rakstus, kā arī dabīgus materiālus.

3. Pārdomāts izkārtojums


Pārdomāts izkārtojums nav tikai atbrīvošanās no haosa istabā, tas ir pārdomāts priekšmetu novietojums. Tās ir vietas, kuras nav pārkrautas ar mantām, kur viss ir savā vietā, sakopts un kur valda “mazāk ir vairāk” ideoloģija. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, lielās uzkopšanas darbi Googlē tika meklēti ar 700% kāpumu, tāpēc, izskatās, ka 2023. gads būs lielās pavasara tīrīšanas gads.

Tā, kā mūsu darba dzīve un personīgā dzīve arvien biežāk tiek sasaistīta, vai apvienota, mēs ticam, ka cilvēki turpinās izmantot savas telpas radošos, jaunos veidos, atradīs tām jaunu pielietojumu. Darba zonas, dīvāni, uzglabāšanas kastes un vēl visādi brīnumi, visticamāk, tiks iebūvēti kafijas galdiņos. Un pēcāk, šim piemēram sekos arī gultas. Kur nu vēl labāk? Nebūs nekādas nekārtības!

Daudzi uztraucas par globālo sasilšanu, un var novērot, ka cilvēku prioritātes mainās, tiek dota priekšroka dabai draudzīgām lietām. Preces, kuras ir radītas saudzējot dabu, būs redzamas ieejot ikvienā mājā. Patērētāji meklē inovatīvas preces, kas ir radītas domājot par mūsu vidi, sākot no būvmateriāliem, līdz pat mēbelēm.

Šādus videi draudzīgus priekšmetus un mēbeles vari izmantot visā mājā. Nav nevienas istabas, kurā nevarētu veikt dabai draudzīgas pārmaiņas. Viedie termostati, ūdens filtrēšanas sistēmas un vēl citas lietas būs plaši pieejamas. Pārdomāts patēriņš? Tas būs jaunais trends.

Organize your items

4. Dabas atainojums ar zaļajiem toņiem


Zaļā krāsa ir 2023. gada pavasara un vasaras populārākā krāsa. Tā ir ļoti atsvaidzinoša, harmonizējoša un uzmundrinoša krāsa.

Dabas zaļie toņi būs ļoti populāri, sākot no olīvu zaļajiem, līdz pat piparmētru, eikaliptu un salvijas zaļajiem. Pēdējos gadus mēs daudz laika pavadījām mājās un pieradām pie komforta un miera, tādēļ mēs alkstam pēc vienkāršības un tuvības ar dabu. Dabas zaļie toņi būs labs neitrālais pamats, kas radīs vispārējo noskaņu telpā, kā arī, šie toņi vienmēr ir bijuši topā.

5. Modē būs dabas iedvesmotas virsmas un priekšmeti


Mēs visi tīkojam nostiprināt saikni ar dabu, tā kā ļoti daudz laika pavadām iekštelpās. Tieši šo alku dēļ, no jauna ir pieprasīti dabīgie materiāli, piemēram, akmens, keramika, marmors un travertīns. Šos materiālus izmanto it visur – virtuves dekoros, vannās, mēbelēs, dažādos ornamentos. Šo materiālu neapstrādātais, porainais un, bieži vien, defektiem bagātais veidols piešķir izskatam odziņu, dvēseli un vizuālu pievilcību, tajā pašā laikā, tie izstaro dabas pievilcību un piezemēto mieru. Vēloties būt tuvāk dabai, ļaudis arvien biežāk interesējas par milzīgiem iekštelpu kokiem. Populārākie ir melnā olīva, kā arī dienvidu magnolijas.

Ir patīkami redzēt, ka no jauna modē ir preces no dabīgiem materiāliem, un neizskatās, ka šis trends drīzumā pazudīs. Marmors, dabīgie materiāli, silti toņi, zemes elementi, piemēram, kokmateriāls, akmens un māls – tie visi atsvaidzinās tavu telpu un tu būsi tuvāk dabai.

Natural lighting in interior design

6. Krāsa, tekstūra un siltums


Skumji to paziņot, bet pilnīgi baltas virtuves vairs nav modē. Baltās virtuves nomierināja mūsu pandēmijas-satracinātos prātus 2020. gada vidū un 2021. gada sākumā, bet šajā gadā galvenais uzdevums ir radīt dabīgu siltumu mūsu mājokļos. Tiks izmantotas vairākas krāsas, kā arī siltie koksnes toņi, lai radītu mājoklī sajūtu, ka tur jau ilgu laiku dzīvo patīkami cilvēki. Šeit lieliski noderēs dzeltenie, zaļie un oranži-sarkanie toņi. Un aizraujošākais ir tas, ka šīs krāsas var ļoti viegli pielāgot it visam. Vari izklaidēties un pamēģināt izmantot šo krāsu arī citās istabās savā mājā. Strādājot ar tumšākiem toņiem, vienmēr izmanto matētu pārklājumu. Tumšām krāsām pat niecīgākais spīdums izskatīsies pārāk uzkrītošs.

Mēs redzēsim daudz dabas iedvesmotas krāsas uz savām sienām, tomēr, arī izteiksmīgās krāsas nāk atpakaļ modē. Pavasaris ir perfektais laiks, lai atsvaidzinātu savu interjeru, uzklājot svaigu krāsas kārtu. Interesants pavasara trends ir nokrāsot vienu akcenta sienu un griestus tādā pašā krāsā. Tādejādi, telpa izskatīsies viesmīlīgāka.

Piemēram, Pantone izvēlējās “Very Peri” kā 2022. gada krāsu. Tā ir izteiksmīgi zila krāsa ar violeti sarkaniem apakštoņiem, un, šajā krāsā ir pieejamas gan mēbeles, gan dekori. Tai ir moža un jestra noskaņa, bet tajā pašā brīdī, šajā tonī ir jūtama varenība, kas iedvesmo būt radošiem un inovatīviem.

Vari nokrāsot sienas un pagaidīt dažas nedēļas, līdz pilnībā pieradīsi pie grandiozajām pārmaiņām. Dod sev laiku, lai pierastu pie tām. Vai arī, izvēlies labāku alternatīvu – pašlīmējošās tapetes! Izteiksmīgi raksti un materiāli ar tekstūru tiek izmantoti, lai radītu ieskaujošu noskaņu. Tapetes joprojām ir līderis starp interjera elementiem.

7. Pašlīmējošās tapetes turpina dominēt


Daudzi mājas projektiņu cienītāji pandēmijas laikā sāka pārdekorēt savas telpas izmantojot pašlīmējošās tapetes, flīzes un citus materiālus. Tomēr, pašlaik, tapetes ar vērienu atgriežas interjera dizaina pasaulē! Ar mūsu https://manatapete.lv/ pašlīmējošām tapetēm varēsi radīt iespaidīgas pārmaiņas! Ja tava siena jau ir aplīmēta ar tapeti, vari izmantot to pašu tapeti, lai aplīmētu grāmatu plauktus, skapjus un citas neparastas vietas!

Noņemama tapetete no Manatapete

Sagatavo savu mājokli 2023. gada pavasara trendiem


Trendi ir kas vairāk par jaunu izredzēto krāsu, vai rakstu – tie lieliski ataino, kas mēs esam no kulturālā viedokļa, kādas ir mūsu vērtības un kas mūs ietekmē. Pagājušajā gadā mēs iemācījāmies to, ka mūsu mājai ir jābūt to iemītnieku dvēselei, vietai, kur pats vari radīt savu laimi.

Ceram, ka šie 2023. gada pavasara interjera dizaina trendi jau iedvesmoja Tevi radīt savu sapņu mājokli!

December 07, 2022

Atstāt komentāru

Lūdzu atceries: komentāri vispirms tiks izskatīti, pirms tie tiks publicēti.