Neatkarīgi no tā, vai tu īrē savu mājokli, vai tas pieder tev, tu, iespējams, esi prātojis par savas virtuves remontēšanu.

Pandēmijas laikā daudzi no jauna iemīlēja savu virtuvi – tā bija vieta, kur ne tikai gatavot ēdienus, kad bija liegts pamest mājokli, bet arī vieta, kur strādāt, skatīties televīziju un pavadīt laiku Zoom sapulcēs.

Virtuves dizaini un to loma mūsu dzīvēs ir krasi mainījusies gadu laikā, tādēļ, virtuves remontdarbi pirms tam ir kārtīgi jāizplāno.

Bet, pirms sāc skricelēt jaunos plānus 2022./2023. gadam, painteresējies par skaistākajiem virtuves dizainiem šajā gadā.


Izvēlies krāsainus virtuves skapīšus


Spilgti, krāsaini virtuves skapīši jau pāris gadus ir modē, un šogad nekas nav mainījies. Arvien vairāk varam redzēt, ka cilvēki cenšas personalizēt savas virtuves dizainu, izvairoties no vienkāršības un baltās krāsas. Atceries, ka skapīši virtuvē nav paredzēti tikai mantu uzglabāšanai – tiem ir lieliska virsma, uz kuras izpaust savu radošumu.

Izmantojot krāsas, varēsi efektīvi izrādīt savu radošumu un personību. Pašlaik, vienas no populārākajām krāsu kombinācijām ir neitrālu krāsu toņi ar pelēku krāsu, dzeltenu, vai maigi zaļu. Tomēr, arī melna, tumši zila un smaragdzaļa krāsa izskatās ļoti glauni, un tās tiek iekļautas virtuves dizainā.

Ir trīs galvenās krāsu kategorijas, no kurām izvēlēties: gaišā, vidējā un tumšā. Gaišo toņu kategorijā ietilpst neitrālas krāsas, kuras cilvēkiem patīk to vienkāršības un “tīrā” izskata dēļ. Tās ir piemērotas jebkurā laikā, neatkarīgi no modes tendencēm, un tās lieliski izcels citus elementus virtuvē. Vidējie toņi ir vispopulārākie – tiek izmantoti zilie, pelēkie un dzeltenie toņi. Sarežģītāk būs ar tumšajām krāsām, tādām, kā smaragda zaļo, tintes melno, tumši zilo un citām, izteiksmīgajām dārgakmeņu krāsām (piemēram, rubīna sarkano, vai safīra zilo). Tomēr, tieši šīs krāsas bieži izvēlas, lai dekorētu virtuves plauktiņus, jo tumšas krāsas rada nedaudz dramatisku efektu virtuvē, kā arī piešķir elegantu skatu.

Kopumā, mājokļu īpašnieki arvien vairāk cenšas izvēlēties unikālas krāsas, kas ne tikai izceļas, bet arī izskatās labi virtuvē. Un ir jāatzīst, ka virtuves skapīši ir labākie elementi virtuvē, ar kuriem sākt eksperimentēt.

Virtuve ar koka krēsliem


Eksperimentē ar sienu aiz plīts


Izkrāšņojot sienu aiz plīts, vari radīt uzmanības vērtu elementu virtuvē. Šim mērķim vari izmantot akmens, marmora, vai flīžu virsmu. Pašlaik, glītas sienas aiz plīts ir ļoti modernas.

Tā, kā pati siena netiek fiziski izmantota, vari izvēlēties dažādus materiālus, piemēram, īpašu marmoru, vai citus akmeņus. Kā, arī, izveidojot šādu, unikālu sienas virsmu aiz plīts, varēsi “nomierināt” virtuves bagātīgo krāsu paleti.

Flīzes šogad būs īpaši noderīgas – tās nav nekāds jaunums, bet flīzēm ir tendence atgriezties interjera dizaina topos to spīdīgo virsmu dēļ. Flīzes ir viegli kopt, kā arī, tās atstaro gaismu un telpa uzreiz izskatās daudz gaišāka un plašāka, neatkarībā no flīžu krāsas.

Izvēloties flīzes zemes toņos, radīsi iespaidu, ka ir izveidota bagātīga tekstūras kārta – nav nepieciešams obligāti izmantot gaišas krāsas flīzes, lai siena izskatītos spīdīga. Ja vēlies iegūt mierīgu un neuzmācīgu izskatu telpā, izvēlies baltas krāsas flīzes ar spīdīgu virsmu – tās atstaros vairāk saules gaismas.

 


Zaļā krāsa ir uz palikšanu


Pēdējo gadu laikā, visos interjera trendos varēja manīt tumši zilo krāsu. Šogad moderni ir virtuves interjera dizaini ar zaļās krāsas toņiem. Vari iegādāties zaļas krāsas virtuves skapīšus un flīzes, it īpaši, ja tās ir smaragda, meža, vai ne tik uzkrītošā, salvijas zaļajā krāsā.

Zaļā krāsa virtuvē var radīt dramatisku, izsmalcinātu, kā arī nomierinošo efektu. Mežu zaļie toņi izskatīties labi ar gaiši brūnajiem, dūmakainajiem un metāliskajiem toņiem. Tomēr, ja neesi gatavs smaragda zaļai virtuvei, vari mēģināt izmēģināt maigi zaļos toņus, kas piešķirs virtuvei maigu dabas noskaņu.

Kopumā, šogad topā ir atsvaidzinoši zaļie toņi, olīvkrāsa un koriandra zaļie toņi. Tos vari izmantot jebkurā istabā, tomēr, virtuvē tie iederēsies vislabāk, jo tā ir telpa, kurā tiek griezti dažādi zaļumi.

Virtuves izlietnes krāns


Minimālisms joprojām ir topā


Tīrība un kārtība virtuvē ir modē arī šogad, un tā tas būs arī turpmākos gadus. Protams, ar laiku, virtuvēs arvien vairāk varēsim manīt viedās tehnoloģijas, jau šajā brīdī ir parādījušās ierīces, kuras ir iespējams kontrolēt izmantojot tikai aplikāciju telefonā, vai savu balsi.

Minimālisms vienmēr ir ietvēris sevī dizainus ar rūpīgi vilktām līnijām, bet pēdējā laikā varam manīt tendenci interjera dizaina topos iekļaut arī dažādas tekstūras, ģeometriskus rakstus, vai biežāku dabīgo materiālu izmantošanu. Var redzēt ģeometriskas līnijas kopā ar izliektām līnijām, kas kopā rada perfektu harmoniju.

Šogad interjera dizaina trendu galvenais uzdevums ir padarīt mūsu mājokļus vēl mājīgākus, kā arī pēc iespējas vairāk vienkāršot mūsu ikdienu. Vari ieviest šo domu savā dzīvē izmantojot vairāk tādus priekšmetus, kas paredzēti organizētības un kārtības uzturēšanai. Atvērtajos plauktiņos liec tikai tās lietas, kuras bieži izmanto un kuras arī labi izskatās – mīļākās pavārgrāmatas, servīzes, biežāk izmantotos ingredientus, piemēram, olīveļļu, vai garšvielas.

Gaišs virtuves interjers


Neaizmirsti par dažādu tekstūru virsmām


Tekstūra ir tā lieta, kuru pēdējo gadu laikā varēja manīt dzīvojamās istabas un guļamistabas trendos, tikai nesen tekstūras ir pievienojušās arī virtuves interjeram.

Jo īpaši populāri virtuvē ir koka elementi (ozols, osis), matēti metāli, akmens elementi un betons.

Galvenā doma ir piešķirt virtuvei papildus dziļuma sajūtu, radīt vairākus slāņus ar dažādiem materiāliem. Tekstūras un materiāli virtuvēs ik dienas mainās, un mainās arī mājokļu īpašnieku gaume, tāpēc, arvien biežāk tiek veikti drosmīgi interjera dizaina lēmumi.

Šogad biežāk manāmi būs izteiksmīgi materiāli, piemēram, metāli, betons, kā arī smagnējas koka durvis un elementi ar akmeni, vai marmoru. Šādi bagātinot virtuvi ar gaumīgiem elementiem, varēsi apvienot visu virtuves dizainu, kā arī saglabāt spēcīgo individualitāti.


Kripata tapešu – perfektā ideja tavai virtuvei 2023. gadā


Daudzi sāk atteikties no pilnīgi baltām virtuvēm, ja ne pilnībā, tad vismaz detaļās, ieviešot jaunus dekorus, kas personalizē telpu. Tiem, kas nav gatavi lielajiem virtuves remontdarbiem, bet vēlas atsvaidzināt virtuvi, lieliski noderēs pašlīmējošā tapete.

Tieši tā, tu izlasīji pareizi – tapetes virtuvē ir jaunākais modes kliedziens! Daudzi, baidās izmantot tapeti virtuvē, lielā mitruma dēļ, bet tā nav problēma, ja tev ir pašlīmējoša un ūdensizturīga tapete, kā arī laba ventilācijas sistēma.

Šāds modes kliedziens var šķist piemērotāks dzīvojamai istabai, vai guļamistabai, bet, tā, kā virtuve pamazām kļūst par dzīvojamās istabas papildus daļu, tas ir tikai loģiski, ka arī tapete pamazām tiek ieviesta virtuves dizaina pasaulē. Šis jaunums ir ļoti viegli ieviešams jebkurā telpā, jebkurā brīdī. Kā arī, pašlīmējošās tapetes ir vienkārši uzklāt un tās neizmaksā veselu bagātību – varēsi eksperimentēt ar dažādām krāsām un rakstiem. Pasūti dažus paraugus, pielīmē pie sienas un pārliecinies pats, kā tās spēj uzlabot tavu virtuvi!

Manatapete tapetes interjeros


Izvēlies dabīgus materiālus


Pandēmijas laikā ir krietni palielinājušies dabīgo materiālu izmantošanas paradumi, un tie mainīsies arī turpmākos gadus. Ļoti bieži tiek izmantots marmors un granīts, kā arī ar koku apstrādātas mēbeles. Tās ne tikai glīti izskatās, bet arī ir noderīgas veselības ziņā.

Šogad vari nolikt malā otiņu un aizmirst par nolakotām mēbelēm. Tā vietā izvēlies dabīgi skaistus materiālus un priekšmetus. Iegādājies dabīgu materiālu skapīšus, virsmas, kā arī grīdas un sienas segumus.

Tāpat, kā apģērbu industrijā, arī interjera dizainu trendos ir jādomā ekoloģiski – kvalitāte uzvar kvantitāti. Iegādājies preces, kuras varēsi izmantot ilgu laiku, vai arī pats izgatavo nepieciešamo!

Šī gada lielākais dizaina trends ir zaļā domāšana un ekoloģisks vietas sadalījums. Jebkurš dabīgs materiāls spēs radīt telpā nomierinošu atmosfēru.


Vai esi gatavs remontēt virtuvi pēc 2023. gada trendiem?


Šīs bija 2023. gada virtuves dizaina idejas, kas palīdzēs tev izveidot savu virtuvi par omulīgu kopā būšanas telpu ar ģimeni un draugiem. Mūsdienu trendi piedāvā pārveidot virtuvi par savu mazo drošības saliņu, laužot pieņēmumus, ka virtuve ir garlaicīga vieta. Ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību, zaļu domāšanu un drosmīgu krāsu izvēli, tu spēsi pārveidot savu virtuvi par iedvesmojošāko telpu savā mājoklī!

September 14, 2022

Atstāt komentāru

Lūdzu atceries: komentāri vispirms tiks izskatīti, pirms tie tiks publicēti.