Vai esi mēģinājis pašlīmējošās tapetes?

Pašlīmējošās tapetes ir lielisks jaunums, kas ir iekarojis interjera dizaina pasauli, jo salīdzinot ar parastajām tapetēm, tās ir ļoti viegli gan pielīmēt, gan noņemt.

Pēc izskata un sajūtām, šīs tapetes ir gluži identiskas parastajām tapetēm, bet šajā gadījumā, nav nepieciešama līme, lai pielīmētu tās pie sienas.

Kad būsi gatavs mainīt dizainu, tev nevajadzēs cīnīties ar tapešu noņemšanas procesu. Pašlīmējošās tapetes ir ļoti viegli noņemt no sienas – nekāda skrāpēšana nebūs nepieciešama.

Mēs tev palīdzēsim atsvaidzināt savas telpas, ja vien esi gatavs mesties šajā inovatīvajā tapešu piedzīvojumā!

Zemāk atradīsi atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem – visiem vienuviet.

 

Tumšais dārs | Noņemama tapete no Manatapete

 


Kas ir pašlīmējošā tapete


Pateicoties šai tapetei, tu vari izmēģināt jaunākos interjera trendus cik bieži vien vēlies. Tev nebūs jāmokās ar tapešu noņemšanu – pašlīmējošās tapetes ir gluži kā milzīga uzlīme.

Sākot darbu, tev vajadzēs vien noņemt tapetes aizsargkārtu un tad jau varēsi ķerties pie līmēšanas. Šis process atvieglo dzīvi ik vienam.

Atšķirībā no parasto tapešu līmēšanas procesa, tev vajadzēs tikai nazi, kripatu pacietības un, protams, izvēlēto pašlīmējošo tapeti. Tieši tā! Šīm tapetēm nav nepieciešams ūdens, vai līme un, ja radīsies gaisa burbuļi, tos varēsi viegli izlīdzināt ar roku!

Tapešu lipīgā daļa ir kā līme, kas laika gaitā nekļūst cietāka, tādejādi, tapetes neatstās līmi un tavas sienas, kā arī nesabojās to. Tapeti varēsi ļoti viegli noņemt jebkurā brīdī!

Izklausās pārāk labi, lai tā būtu patiesība, vai ne?

Noņemama tapete no Manatapte


Kā tā darbojas


Nav nepieciešams ne ūdens, ne īpaši sagatavošanās darbi, lai izmantotu pašlīmējošo tapeti. Papīra aizmugure ir lipīga un tapeti var gan līmēt, gan noņemt no sienas virsmas neizmantojot nekādus palīglīdzekļus, piemēram, tvaiku, vai ūdeni. Problēmas, kas parasti rodas līmējot parastās tapetes, nu ir gluži kā ar roku noņemtas!


 Kā uzklāt un noņemt pašlīmējošo tapeti


Par laimi, šīs tapetes uzklāšanai nav nepieciešamas īpašas prasmes. Aplūkosim šo procesu soli pa solim.

Izvēlies sienu

Tapeti var līmēt jebkurā telpā, tomēr, ir vēlams izvairīties no virsmām, kas nav apstrādātas, vai ir ar īpatnēju tekstūru.

Veic mērīšanu un atzīmē nepieciešamās vietas

Pirms ķeries pie tapetes līmēšanas, ar zīmuli atzīmē uz sienas vietas, kur būs tapešu malas. Tādejādi, varēsi nodrošināt vienmērīgu uzklāšanu.

No sākuma izmēri sienas ar mērlenti, tad atzīmē vietas, kur būs tapešu malas. Atkārto šo procesu arī ar pārējām tapešu sloksnēm.

Sāc ar augšējo stūri un noņem aizsargkārtu

Kad esi gatavs līmēšanai, sāc ar aizsargkārtas (tā aizsargā lipīgo tapetes daļu) noņemšanu. Sāc līmēšanu ar sienas augšdaļu un pamazām virzies uz leju. Ja tomēr kaut kas neizdotas, neraizējies ne nieka - tapeti var bez problēmām noņemt no sienas un līmēt no jauna.

Nogludini virsmu

Lai virsma būtu līdzena un glīta, nogludini sienu ar rokām, vai arī ar kādu taisnu priekšmetu, piemēram, lineālu. Atkārto šo procesu līdz tava siena ir perfekta!

Noņem un izmanto no jauna

Vai zināji, ka pašlīmējošās tapetes ne tikai nebojā sienu, bet tās ir iespējams arī izmantot atkārtoti? Vienkārši uzmanīgi noplēs to no sienas un līmē uz citas!

Ņem vērā arī to, ka pašlīmējošo tapeti var atstāt uz sienas gadiem ilgi, un arī tad būs iespējams to noņemt bez problēmām!

Noņemama tapete no Manatapete


Kā izvēlēties pareizo tapeti savai istabai


Neesi pārliecināts par krāsu, rakstu, vai arī to, kā tapete izskatīsies uz tavas sienas? No sākuma atrodi labākās tapetes un izmēģini nelielus to paraudziņus uz sienas, pirms veic galējo izvēli.

Sāc ar telpas pamata krāsu un priekšmetiem, kas atrodas tajā. Arī istabas stils ir no svara. Tradicionāls, moderns, vai arī mierīgs – tevis izvēlētajai tapetei ir jāataino tava mājokļa stils.

Nebaidies eksperimentēt ar krāsām, rakstiem, tekstūrām. Drosmīgas, spilgtas krāsas nav paredzētas visiem, tādēļ, ja nevēlies nošaut greizi, iesakām izvēlēties tapešu dizainu, kas ir maigs gan pēc krāsas, gan tekstūras. Šādu izvēli vari veikt arī tad, ja tev jau ir kāds cits akcents telpā. Tomēr, ja meklē kaut ko, kas notvertu skatienu tavā telpā, izvēlies tapeti, kas kalpos kā galvenais akcents.

Tapetei ir jāizceļ esošā telpa, un tās uzlīmēšana uz sienām radīs tev nepieciešamo jauno dvesmu istabā.


Ko vēl var dekorēt ar pašlīmējošo tapeti?


Pašlīmējošās tapetes nav paredzētas tikai sienām – tās var izmantos vairākos veidos, lai atsvaidzinātu mājokli:

Akcentē sienu

Šis variants ir perfekts, lai drūmā telpā ieviestu krāsas. Visu sienu noklāšana ar tapetēm izmaksā vairāk, nekā tikai vienas sienas aplīmēšana. Ja izvēlēsies pareizo stilu, no šīs sienas nevarēs ne acis atraut!

Virtuves skapīši

Ar pašlīmējošo tapeti vari pārvērst savu virtuves skapīti no neglītā pīlēna par gulbi. It īpaši atvērtā tipa skapīšus.

Griesti

Runājot par dekorēšanu, mēs bieži vien aizmirstam par piekto sienu (griestiem). Mūsuprāt, ir laiks pielikt tam punktu!

Tapešu līmēšana uz griestiem personalizē tavu telpu, uzlabo tās proporcijas, vai arī kalpo kā odziņa dizainam, kuru nepieciešams uzlabot. Griestu aplīmēšana ir sarežģītāka, nekā vertikālas sienas aplīmēšana, tomēr, rezultāts ir tā vērts.

Mēbeļu dekorēšana

Neesi pārliecināts, vai vēlies nokrāsot kādu no savām mēbelēm? Varbūt vienkārši vēlies uzmeistarot kādu vienkāršu projektu bez lielas ķēpas?

Runājot par mēbeļu dekorēšanu, pašlīmējošās tapetes ir fantastisks risinājums. Ja vēlāk pārdomā, vari vienkārši noņemt papīru, nesabojājot mēbeles. Pašlīmējošās tapetes var izmantot, piemēram, lai noklātu atvilktņu sānus, priekšējo daļu, vai augšdaļu.

Tradicionālās un pašlīmējošās tapetes Rīgā


Joprojām nezini, vai pašlīmējošā tapete ir tev piemērota?


Pašlīmējošā tapete ļauj eksperimentēt ar interjeru un atbrīvo no lielās ķēpas, kas parasti rodas remontdarbu laikā. Kā arī, līmēšanas process ir vien dažu minūšu jautājums. Ik viens var to izmēģināt! Zemāk ir jautājumi, uz kuriem derētu atbildēt, ja vēl neesi pārliecināts par labu šai tapetei.

Vai tu īrē?

Ir grūti izkrāšņot dzīvokli neriskējot ar depozītu. Tieši tādēļ īrētāji dievina pašlīmējošās tapetes! Tās būs viegli noņemt, kad pārvāksies, kā arī netiks sabojātas sienas. Vēl jo vairāk, vecās tapetes varēsi izmantot jaunajā mājoklī!

Vai bieži mēdz dekorēt?

Pašlīmējošās tapetes ir kvēlu dekorētāju sapnis! Piemēram, ja tev patīk zemes toņi rudenī un pasteļtoņi pavasarī, vai arī vienkārši esi cilvēks, kuram bieži mainās gaume, pašlīmējošās tapetes ir tavs jaunais palīgs!

Manatapete fonā Patrīcijai


Pašlīmējošās tapetes – dāvana, kas nebeidz pārsteigt


Tagad gan mājokļu īpašnieki, gan īrētāji var droši eksperimentēt ar krāšņiem dizainiem uz akcenta sienām.

Tas ir tāpat kā ar apģērbu – vienu brīdi tev kaut kas patīk, nākošajā vairs nē. Kādēļ gan izmantot parastu tapeti, ja ir pieejama noņemama pašlīmējošā tapete? Izmēģini pats!

October 05, 2022

Komentāri

Kerija saka:

Sveiki. Vēlos iegādāties šīs tapetes guļamistabai,bet man interesē tāda lieta. Šobrid man ir parastās vinila tapetes. Tas noņemot apakšā ir reģipsis. Vai man ir jāgruntē vēlreiz sienas ,lai tapetes pieliptu,vai ir kāda speciāla sagatavošanās pirms tapešu līmēšanas?

Rūta saka:

Kādas tapetes der griestiem? Paldies

Atstāt komentāru

Lūdzu atceries: komentāri vispirms tiks izskatīti, pirms tie tiks publicēti.